Kommunikation och innehållsproduktion (Content Producer) hos DigIT Hub

Brinner du för att göra skillnad i samhället, och är redo att axla en roll med faktiskt ansvar?

DigIT Hub är ett nytt EU-initiativ som stöttar företag och offentlig sektor i den digitala omställningen – med både regionala, nationella och internationella insatser.

Vårt team söker nu en idérik, snabbfotad och handlingsinriktad praktikant till att leda olika satsningar inom kommunikation och innehållsproduktion under höstterminen 2021. Fokus kommer framför allt att vara på rörlig bild och video, men även annan typ av content (text och bild) för bruk på sociala medier och hemsida. Vi vet hur mycket grym kompetens det finns ute bland landets video-, medie- och kommunikationsstudenter, och kan lova att rollen innebär 0% pappersvändande eller kaffekokande åt andra.

Istället kommer du att vara högst delaktig i att sätta agendan för din praktiktid hos oss. Du kommer att vara vårt proffs på videoproduktion och innehållskapande för våra digitala kanaler, där vi tror att dina dagar bl.a. kommer bestå av att:

  • 🤹 Bolla contentidéer med våra projektledare
  • 📝 Storyboard:a, skripta och skapa (video, grafik och text)
  • 📹 Filma ute bland våra projektpartners
  • ✂️ Redigera material för publicering i DigIT Hubs officiella kommunikationskanaler
  • 🎨 Ge liv åt DigIT Hubs olika satsningar på hemsida och sociala medier

Detta är ett gyllene tillfälle att visa framfötterna i kommunikationsinsatser och videoprojekt med direkt samhällspåverkan, där du kommer att ges mycket ansvar och tillväxtmöjligheter! På vägen dit har du stöd från vår kommunikationsansvarig samt ett gäng riktigt härliga projektledare inom våra två fokusområden ”Smarta Städer” och ”Smart Industri”.

Vem är du? Hos DigIT Hub bryr vi oss mer om vad du kan och hur du passar in i teamet än vilka specifika meriter du har. Viktigast är att du brinner för att använda video, text och grafik som ett redskap för kommunikation! Så – även om vi ber dig skicka in ditt CV, så är det framför allt din portfolio som vi är nyfikna på att se. Du behöver inte ha kännedom om EU-initiativ eller projekt inom digital omställning sedan tidigare, utan den biten hjälper vi såklart till med.

Plats: Skåne. Vi jobbar för tillfället digitalt (på grund av rådande pandemi), men har kontor i både Lund och Malmö. Då praktikplatsen innebär att du kommer vara ute och filma hos våra partners i Skåne – allt på Corona-säkert avstånd, såklart – så tror vi att det är smidigast om du är bosatt lokalt.

Hur du söker: Ansök senast den 22 juni genom att skicka ditt CV, en liten beskrivning om vem du är (antingen i text eller video-format), samt din portfölj till: jessica@digithub.se. Vi intervjuar löpande, och ser verkligen fram emot att höra ifrån dig!