Praktikant inom projektutveckling at Sveriges ungdomsråd

Sveriges ungdomsråd samlar ungdomsråd och andra inflytandeforum för ungdomar från hela landet för att stärka ungas inflytande, skapa förutsättningar för organisering och utveckla engagemang. Nu söker vi en praktikant för vårterminen 2023 som vill lära sig mer om arbetet på en ideell organisation och tillsammans med oss utveckla verksamheten.

Arbetsuppgifter Kansliet på Sveriges ungdomsråd jobbar med att verkställa medlemmarnas beslut som handlar om att ge unga mer makt i sin vardag och verktyg till hur en kan organisera sig som ung. Arbetet är mycket varierande och du kommer att behöva utföra vitt skilda arbetsuppgifter beroende på hur organisationens verksamhet utvecklas. Du kommer både behöva arbeta självständigt och tillsammans med kollegor på kansliet och med förtroendevalda och ideellt aktiva, vi hjälps ofta åt med att utföra våra arbetsuppgifter. I vår verksamhet genomför vi träffar, utbildningar och nätverk som skapar mervärde för medlemmar där dem utvecklas i sitt engagemang och stärker deras lokala ungdomsråd.
Som praktikant hos oss kommer du få möjlighet att utveckla projekt, vårda relationer med medlemmar, men också med kommuner och regioner där vi erbjuder dem stöd i hur dem kan vara möjliggörare för att unga kan utvecklas och engagera sig.

Du vill också bidra till en organisation som växer och kännetecknas av jämställdhet och mångfald. I din roll kommer du att:

  • Utveckla och forma projekt, samt ansöka om projekt som stärker ungas inflytande och engagemang.
  • Genomföra förstudier och fokusgrupper med målgruppen för att lokalisera områden att utvecklas inom.
  • Uppdatera och utveckla innehåll för sociala medier i enlighet med frågor som Sveriges ungdomsråd driver.

Kvalifikationer
Vi söker dig som vill utvecklas inom ideell sektor och som drivs av förändringsarbete. Fördelaktigt med tidigare erfarenhet av en ungdomsorganisation men inte ett krav. Vi eftersträvar mångfald och ser gärna unga sökande med olika bakgrunder.
Vi förväntar oss att du:

  • Är utåtriktad och självgående Har god planerings- och kommunikationsförmåga
  • Har lätt för att prata med och bemöta olika typer av människor
  • Kan hantera högt tempo och arbeta med en planering som ändras med kort varsel
  • Är lyhörd för önskemål och behov från kollegor, styrelse samt medlemmar
  • Har god förmåga att skriva och utveckla texter för projekt

Villkor och rekryteringsprocess:
Praktiken är oavlönad och vi ser gärna därför att den ingår, som CSN-berättigad kurs, i en relevant universitetsutbildning (statsvetenskap, journalistik, kommunikation, sociologi, projektledning, folkhälsa eller liknande). Praktiken ska löpa under vårterminen 2023. Exakt längd bestäms i samråd mellan Sveriges ungdomsråd och praktikanten, men praktiken ska omfatta större delen av våren. Praktikplatsen är placerad i Stockholm på Sveriges ungdomsråds kansli.

Så ansöker du Ansökan:
(personligt brev och CV) skickas snarast då intervjuer sker löpande. Skicka ansökan via e-post till jobb@sverigesungdomsrad.se och märks “Ansökan praktikant vt23”.

Om Sveriges ungdomsråd:
Sveriges ungdomsråd samlar ungdomsråd och andra inflytandeforum för ungdomar från hela landet. Vi har ca 40 aktiva ungdomsråd och föreningar i vårt nätverk och växer. Sveriges ungdomsråd bildades 2003 av ungdomar som kände ett starkt behov av att samarbeta, och idag är detta fortfarande organisationens huvudfunktion. Vi hjälper ungdomar från hela landet att komma i kontakt med varandra och ger dem inspiration och kunskap kring hur de kan möta de problem som de ser. Vi anammar ett normkritiskt förhållningssätt och jobbar så hårt vi kan på att skapa en tillgänglig organisation där alla känner sig hemma och välkomna. Det är det viktigaste för oss.
Välkommen med din ansökan!